- Det är stort intresse från utställare som finns i konceptet ”Gör ditt boende bättre”, som bygg, inredning och trädgård, säger Mattias Kristensson, projektledare på Bomässan. Vi har därför beslutat att tacka nej till exempelvis matutställare, lotterier och telefonförsäljare.
Bomässan kommer i år att koncentrera sig på vårmässan i Sandviken.
– Vi tar en paus i Gävle efter många år eftersom vi ser en större potential i Sandviken med större och bättre arena, vilket gör att vi kommer att lägga mer krut där i år, sa Mattias Kristensson. Det blir även paus för Bomässan i Uppsala.
Det blir flera intressanta föreläsningar mm. Maria Celin, känd från Husräddarna på TV3 och sin inredningsblogg på Expressen, kommer att renovera möbler i sin monter.
– Vi hoppas att besökarna tar med sig möbler som behöver renoveras, sa Mattias Kristensson.
Tony Johansson och Peter Bengtsson, framgångsrika deltagare i SVTs Trädgårdskampen, ska hålla föredrag men kommer finnas tillgängliga på Bomässan för att ge personliga råd.
För barnen blir det en hel del och leklandet är i år uppbyggt som en ”ministad”. Kitty Jutbring, som annars brukar pyssla med barnen på Barnkanalen, ska pyssla på Bomässan i samarbete med Panduro. Självklart blir clownen Mike, som underhåller både på scenen men också ute i Bomässan.
Det blir också lördagsunderhållning för både barn och vuxna när Seth Engström trollar. Han är illusionist och är flerfaldig svensk och nordisk mästare i kortmagi.
- På lördag eftermiddag blir det Ballongsläppet när vi släpper ner 200 ballonger med flera fina vinster som skänkts av utställare, sa Mattias Kristensson. För utställarna blir det en extra chans att locka nya kunder till sina butiker.
Det blir också i samarbete med NyföretagarCentrum en utlottning av en monter för företag i Gästrikland som startat under 2015 till 2017. Villkoret är att företaget ryms inom konceptet ”Gör ditt boende bättre”, det vill säga bygg, boende, interiör och trädgård.
– Allt ingår som el, belysning, matta, möbler med mer, sa Mattias Kristensson.
För den som är intresserad av att marknadsföra sitt företag och hitta nya kunder inom bygg, boende, interiör och trädgård så är det hög tid att boka plats samt börja planera!
- Vi planerar också ett lördagsmingel på Göransson Arena för utställarna och vi hoppas att Seth Engström kan uppträda då, avslutade Mattias Kristensson.