Vi bor på N Kopparslagargatan 18 och den gatan liksom nästan alla gator i nord-sydlig riktning i området mellan N Strandgatan och Staketgatan är verkligen dåligt snöröjda. 10 till 15 cm snömodd när det var töväder som senare frös till is. Det blev som att köra puckelrace på de här gatorna. Körde en dag Hattmakargatan från N Strandgatan, men det tog tid! På ett ställe hade en lastbil stannat för att lasta och som tur var skottade chauffören bort snö så att det gick att ta sig fram. Men utanför fd Arbetarbladet var det stopp igen! En liten gul postbil tog sig inte fram och blockerade gatan. Vi var tre som knuffade på så att den kom iväg. Men det var ytterligare en bil som också behövde hjälp för att ta sig vidare!
Däremot är alla sidogatorna längs Staketgatan väster om Teatern fram till Västra Vägen nästan snöfria! Antingen är det en kraftfull klimatgräns i Esplanaden (N Rådmansgatan och N Kungsgatan) eller också är ansvariga på Samhällsbyggnad och deras entreprenörer i det här området helt ovetande om hur snöröjning ska utföras. Jag lutar åt det senare alternativet.
I Sandviken var samtidgt smågatorna i centrum i princip snöfria.
Föreslår att ansvariga tjänstemän på Samhällsbyggnad tar med sig aktuell entreprenör och gör ett studiebesök! Man har förmodligen inte ens orkat kolla att snöröjarna i vårt område skött sitt uppdrag!