IP-priset delas ut årligen under Internetdagarna i Stockholm. Bakom priset står föreningen SNUS, Swedish Network Users' Society. Interlans Torbjörn Eklöv sällar sig nu till en namntung och prominent skara av pristagare som tidigare erhållit priset. Förutom äran och erkännandet så innefattar priset 15 000 kronor i prispengar.

Torbjörn Eklöv säger:
Jag är naturligtvis oerhört tacksam för denna utmärkelse, det är ju betydligt tyngre namn än mitt som fått detta pris tidigare, vilket känns ärofyllt. Jag har jobbat länge med IPv6 och DNSSEC, inte sällan i en svag motvind, till exempel vad gäller takten med vilken dessa nya tekniker implementeras. Därför är jag väldigt glad för att mitt arbete uppmärksammas.

Motiveringen till Tobbes pris lyder:
Föreningen SNUS, Swedish Network Users’ Society har nominerat och valt Torbjörn Eklöv till mottagare av 2011 års IP-pris. Han får priset för sitt enorma engagemang och pragmatiska förhållningssätt att sprida information och kunskap om IPv6 och DNSSEC. Genom sajter som http://myndighetermedipv6.se, http://kommunermedipv6.se, http://myndighetermeddnssec.se, http://kommunermeddnssec.se, http://test-ipv6.se och http://www.dnssecandipv6.se mäter han och visar mycket konkret utvecklingen i Sverige. Dessutom ser han till att Julbocken i Gävle både pratar IPv6 och har kameraövervakning.
Alltid lika generös att dela med sig av råd och kunskap har han ändå tid över att ägna åt sin mountain bike, orientering och fiske. Torbjörn kan sin IPv6, och lever efter devisen ”Did you enable IPv6 on something today?”

Läs mer om priset på http://www.snus.se samt http://www.interlan.se.