Förra helgen var det premiär för den nya artistkonstellationen i Nässjö. Publiken var nog lika förväntansfulla som artisterna. Det blev en föreställning som gick hem både i salongen och på scenen. Stundtals lite bus och humor blandat med allvar, blev ett härligt konsertkoncept. På fredag och lördag är det dags för Gävlepubliken att få uppleva det härliga gänget som från början skulle göra endast en konsert på teatern. Den första blev snabbt utsåld, så man fick sätta in en extra föreställning på fredagen.

Tina Ahlin är känd från tv-program som ”Så ska det låta”, ”Tinas Trädgård”, ”Go kväll” m fl som programledare, musikant, sångerska och författare. Hon är en artist ut i alla fingerspetsar som sjunger och spelar en mängd olika instrument som piano, dragspel, gitarr och munspel.

Östen Eriksson började som artist redan som 3-åring med orden: -Ska jag sjunga för dig? Över 50 år senare verkar Östen ha en outsinlig energi som artist, författare och revyskådespelare.

För drygt 30 år sen drog Östen igång med Resten. Det är lite osäkert om det var någon gång vid -84 eller -85. Östen har gjort så mycket att tidsperspektivet kan flyta ihop ibland. Det har flera gånger talats om att byta namn, men det slutar alltid med att man håller fast vid namnet som myntades av Lasse Berghagen vid direktsändning i tv -86.

När Östen Med Resten uppträder finns det en spelmanstradition i grunden. Lägg till en humoristisk touche på föreställningarna, något som alltid varit gruppens signum. Alla vet att Östen med Resten gjorde succé i Melodifestivalen med låten ”Hon kommer med solsken”. Året efter laddade Enångers stoltheter för en ny schlagerkupp. Tävlingsbidraget ”Maria” som är en riktig sydländsk slagdänga - En Enångers-samba, kan man säga eller Latinomusik i glesbygdsformat.

Östen med Restens medlemmar verkar ha överskottsenergi - det går knappt att hålla reda på allt de gör under tiden de inte är på bandets spelturnéer. Östen och Jens spelar till exempel teater i Iggesundsrevyn som kammade hem 1:a platser i revy-sm i Kalmar 2015. Iggesundsrevyn vann i kategorierna "Sketch" och "Dans & Rytm".

Trots att alla har egna solokarriärer kan de inte låta bli att fortsätta tillsammans och publiken är tacksamma för att höra och se Östen Eriksson på sång/gitarr/fiol/mandolin, Jens Kristensson på gitarr/sång, Gunnar Morén på fiol/sång och Staffan Lindfors på kontrabas/sång. Nu utökar de sig med att ta med Tina Ahlin som sjunger, komponerar, spelar piano, dragspel och munspel.

Se dem på Teatern i Gävle 25-26 november. Biljettlänkar finns på http://www.hpmusik.se

SE klipp från en repetition:
http://www.facebook.com/744178942307710/videos/1238380676220865/

Se klipp från föreställningen:
http://www.facebook.com/carina.lindqvist/videos/10154231479318635/

LYSSNA på bandet i en spännande mastrad remix av DJ Rille : http://www.soundcloud.com/hpmentertainment/skuggor-i-natten-osten-med-resten-remix-mastrad-dj-rille

KLIPP med smakprov: http://www.youtu.be/OmA31hSxYb0

GILLA Östen med Restens Facebook-sida: http://www.facebook.com/pages/Ö;sten-med-Resten/744178942307710?fref=ts

GÅ MED i Östen med Restens officella facebookgrupp: http://www.facebook.com/groups/183933328313995/

Midsommar Vid Linden - En av Tinas kompositioner:
http://soundcloud.com/hpmentertainment/midsommar-vid-linden-tina-ahlin-och-orsa-spelman


Mer om Tina Ahlin: http://tinaahlin.se/

Länkar till pressbilder fria att publicera:
Östen med Resten
http://www.hpmusik.se/omr_2web.jpg
http://www.hpmusik.se/omr_press_2015.jpg
http://www.hpmusik.se/omr_press1_2015.jpg
http://www.hpmusik.se/omr_press2_2015.jpg
Om möjligt ange fotograf.
Fotograf Carina Hedlund

Tina Ahlin
https://1drv.ms/i/s!AlgoiTKtpF5AjC0-eLnyZXpZLcO6
Om möjligt ange fotograf Björn Ingels

Kontakt för boka intervju:
Carina Lindqvist 0704099007
info@hpmusik.se HPM Entertainment AB