Östen med Resten och Tina. Foto: Carina Lindqvist

Östen med Resten tar med sig Tina Ahlin lite norr om Stockholm

10/2, 2017 kl. 16:33

Höstens succé fortsätter i vår när Östen med Resten tar med sig Tina Ahlin lite norr om Stockholm för att spela i Falun, Söråker och Kramfors.

  • Jens Kristensen, Tina Ahlin och Östen Eriksson repeterar. Foto: Carina Lindqvist
  • Östen med Resten i en typisk stilstudie. Foto: Viola Orbelin

I höstas hade den nya artistkonstellationen premiär i Nässjö. Då var nog publiken lika förväntansfulla som artisterna och det blev succé. Efter utsålda hus i Gävle blev de varma i kläderna och bestämde sig för att fortsätta med en liten turné till våren. Publiken kan räkna med att uppleva en otrolig musikalisk skicklighet, stundtals lite bus och humor blandat med allvar när denna konstellation spelar tillsammans.

Tina Ahlin är känd från tv-program som ”Så ska det låta”, ”Tinas Trädgård”, ”Gokväll” m fl som programledare, musikant, sångerska och författare. Hon är en artist ut i alla fingerspetsar som sjunger och spelar en mängd olika instrument som piano, dragspel, gitarr och munspel. Tina har släppt fyra skivor, varav två har grammis-nominerats.

Östen Eriksson började som artist redan som 3-åring med orden: -Ska jag sjunga för dig? Över 50 år senare verkar Östen ha en outsinlig energi som artist, författare och revyskådespelare.

För drygt 30 år sen drog Östen igång med Resten. Det är lite osäkert om det var någon gång vid -84 eller -85. Östen har gjort så mycket att tidsperspektivet kan flyta ihop ibland. Det har flera gånger talats om att byta namn, men det slutar alltid med att man håller fast vid namnet som myntades av Lasse Berghagen vid direktsändning i tv -86.

När Östen Med Resten uppträder finns det en spelmanstradition i grunden. Lägg till en humoristisk touche på föreställningarna, något som alltid varit gruppens signum. Alla vet att Östen med Resten gjorde succé i Melodifestivalen med låten ”Hon kommer med solsken”. Året efter laddade Enångers stoltheter för en ny schlagerkupp. Tävlingsbidraget ”Maria” som är en riktig sydländsk slagdänga - En Enångers-samba, kan man säga eller Latinomusik i glesbygdsformat.

Östen med Restens medlemmar verkar ha överskottsenergi - det går knappt att hålla reda på allt de gör under tiden de inte är på bandets spelturnéer. Östen och Jens spelar till exempel teater i Iggesundsrevyn som kammade hem 1:a platser i revy-sm i Kalmar 2015. Iggesundsrevyn vann i kategorierna "Sketch" och "Dans & Rytm".

Trots att alla har egna solokarriärer kan de inte låta bli att fortsätta tillsammans och publiken är tacksamma för att höra och se Östen Eriksson på sång/gitarr/fiol/mandolin, Jens Kristensson på gitarr/sång, Gunnar Morén på fiol/sång och Staffan Lindfors på kontrabas/sång. Nu utökar de sig med att ta med Tina Ahlin som sjunger, komponerar, spelar piano, dragspel och munspel.

Se dem i Falun 21 april, Söråkers Folkets Hus 28 april eller Kramfors 29 april. Biljettlänkar finns på http://www.hpmusik.se

SE klipp från en repetition:
http://www.facebook.com/744178942307710/videos/1238380676220865/

Se klipp från föreställningen:
http://www.facebook.com/744178942307710/videos/1245422472183352/

LYSSNA på bandet i en spännande mastrad remix av DJ Rille : http://www.soundcloud.com/hpmentertainment/skuggor-i-natten-osten-med-resten-remix-mastrad-dj-rille

KLIPP med smakprov: http://www.youtu.be/OmA31hSxYb0

GILLA Östen med Restens Facebook-sida: http://www.facebook.com/pages/Ö;sten-med-Resten/744178942307710?fref=ts

GÅ MED i Östen med Restens officella facebookgrupp: http://www.facebook.com/groups/183933328313995/

Midsommar Vid Linden - En av Tinas kompositioner:
http://soundcloud.com/hpmentertainment/midsommar-vid-linden-tina-ahlin-och-orsa-spelman


Mer om Tina Ahlin: http://tinaahlin.se/

Länkar till pressbilder fria att publicera:
Östen med Resten
http://www.hpmusik.se/omr_2web.jpg
http://www.hpmusik.se/omr_press_2015.jpg
http://www.hpmusik.se/omr_press1_2015.jpg
http://www.hpmusik.se/omr_press2_2015.jpg
Om möjligt ange fotograf.
Fotograf Carina Hedlund

Tina Ahlin
https://1drv.ms/i/s!AlgoiTKtpF5AjC0-eLnyZXpZLcO6
Om möjligt ange fotograf Björn Ingels

Kontakt för boka intervju:
Carina Lindqvist 0704099007
info@hpmusik.se HPM Entertainment AB

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

HPM Entertainment

HPM Entertainment

Medlem sedan 2015-11-17

HPM Entertainment partner för Artister, Management, Konserter, Artistsupport, Events, Festivalprojekt, Biljetter osv.
För mer information se:
h... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng