Efter uppstarten med Mackmyra Pastilles & det egna varumärket Pastillfabriken, kommer nu en helt ny pastill framtagen tillsammans med VASA-gruppen.

Pastillfabriken Brand of Gefle AB utvecklar, packar, marknadsför och säljer pastillerna i samarbete med VASA Bryggeri som också marknadsför & säljer pastillerna.
Genom detta starka samarbete kommer försäljning att kunna ske på de flesta säljkanaler i Sverige och även Finland.

- Vi ser detta som ett första steg i en serie under temat ”Svenska smaker”. Tillsammans med Vasa har vi redan planerat en arsenal med nya produkter som kommer lanseras löpande. Erik vår produktutvecklare är långt fram när det gäller de kommande smakerna, berättar Torbjörn Johansson, Säljchef på Pastillfabriken Brand of Gefle AB.

- Vi sätter stort värde på att återigen placera Gävle på kartan som Sveriges Pastillhuvudstad, sa Kenneth Wallström vid uppstarten av företaget. Nu kommenterar han vidare, ”Detta är nästa steg i uppbyggnaden av ett Pastilltillverkande företag i Gävle, extra kul att det är med ett sådant klassiskt varumärke som Portello”.

Pastillerna lanseras under augusti via Vasa och Pastillfabrikens återförsäljare.

För mer information, kontakta:
Pastillfabriken Brand of Gefle AB
-VD Kenneth Wallström, Tel 070-720 12 43
-Produktutvecklare Erik Vestin, Tel 076-010 17 10
-Säljchef Torbjörn Johansson, Tel 070-415 40 80

Bilder finns att hämta för fri användning på http://www.brandofgefle.se

Pastillfabriken Brand of Gefle AB etablerades i Gävle 2014. Ägare: Kenneth Wallström, Erik Vestin, Torbjörn Johansson, Thomas Englund & Peter Bostedt.
Pastillfabriken Brand of Gefle AB produktutvecklar, förpackar, marknadsför och äger nischvarumärken inom produktområdet pastiller. Pastillfabriken Brand of Gefle ska vara en vital uppstickare på konfektyrmarknaden där nya målgrupper bearbetas. Målgrupper med krav på äkthet och naturlighet. Affärsidén är att produktutveckla naturligt smaksatta premiumpastillvarumärken på en internationell marknad.

Dryckesbolaget Gustav Vasa AB som publikt nämns som VASA Bryggeri och ett av dess dotterbolag Innovationsbolaget Vastbo AB (VASA Innovation) äger diverse olika varumärken som har en lång historia inom dryckeskategorin. Det genomgående konceptet i alla koncernens bolag och produktportföljer är att alltid ha ambitionen att lansera, producera, marknadsföra och sälja produkter med hög kvalitet och premiumkänsla.
Ett av bolagens starkaste och mest välkända varumärken är Portello.
Strategin är att ytterligare förstärka kännedomen bland konsumenter om varumärket på bredare front och inom andra marknadssegment.