Petter debuterade 1998 och har sedan dess släppt nio fullängdare som alla belönats med platina- och/eller guldskivor. I januari inledde han sitt 20-års jubileum med att släppa nya singeln ”Toppen av ett berg” där fjolårets Grammis- och P3 Guldnominerade Madi Banja både gästar och är medkompositör. Låten är, i skrivande stund, Sveriges tredje mest spelade på Spotify.

Han är även utbildad sommelier, författare (”16 rader”, ”Vin - Så funkar det) och restaurangägare (Käk), för att nämna några andra färdigheter. Men, det är i musiken allt grundar sig, just nu arbetar Petter i studion med att färdigställa fler nya låtar, så räkna med ett fullproppat musikår signerat Sveriges främste hiphopikon. Och givetvis ger han sig ut på vägarna även i år, fortsätter att kombinera rena konserter med föreläsningar; inviger bland annat sommaren på Gröna Lund den 3 maj och under våren turnerar han med ”#kul på vägen”.

#kulpåvägen är en två timmar lång berättelse om hans händelserika liv, en närgången resa genom med- och motgångar såsom skoltidens tuffa år, om att gå sin egen väg, vidare in i musikens och låtskrivandets värld och så nedslag i Petters kreativa entreprenörsskap. Den här monologen är en utveckling av de föreläsningar Petter gjort på skolor och företag under flera år, men i höstas testade han att göra en publik variant som resulterade i tre utsålda kvällar i Stockholm och i vår blir det en turné.

#kulpåvägen – på turné
28 februari – Vara, Vara Konserthus
1 mars – Linköping, Konsert & kongress
2 mars – Stockholm, Vasateatern (slutsålt)
3 mars – Stockholm, Vasateatern
23 mars – Göteborg, Stora Teatern
24 mars – Lund, Stjärnteatern
25 mars – Uppsala, Reginateatern

Facebook: facebook.com/petterofficial/
Instagram: @petteralexis
Twitter: @PetterAlexis

Biljettinformation
Biljetter säljs via blixten.se/petter och lokala försäljningsställen