Poya Asbaghi ny huvudtränare i Gefle IF Fotboll

29/5, 2017 kl. 14:37

Poya Asbaghi, tidigare tränare i Dalkurd, blir ny huvudtränare för Gefle IF-s A-lag. Poya ersätter Thomas Andersson som erbjuds andra uppdrag inom föreningen. Poya kommer att finnas på plats på nätverksträffen för Gefle IF-s partners imorgon tisdag. Anmäl dig till sebastian.zettergren@geflefotboll.com och meddela att du kommer.

Gefle IF Fotbolls styrelse har gjort bedömningen att herrlaget under vårsäsongen har underpresterat i Superettan och att det behövs en förändring för att kunna vända den negativa trenden.

Det är en enig styrelse som har gjort bedömningen att Poya Asbaghi besitter det fotbollskunnande, det engagemang och det ledarskap som ger honom goda förutsättningar att bidra till att Gefle IF-s herrlag kan klara sig kvar i Superettan och på sikt är ett allsvenskt lag igen.

Poya Asbaghi är en 31-årig fotbollstränare från Uppsala. Han har varit assisterande tränare för AFC Eskilstuna och assisterande tränare samt huvudtränare i Dalkurd. Under sitt debutår i Superettan ledde han Dalkurd till fjärdeplats i tabellen men endast en poäng upp till allsvensk kvalplats. Med totalt 53 ihopsamlade poäng i serien blev laget därmed den bästa nykomlingen hittills i Superettan.

Thomas Andersson har med sina närmare 20 år i föreningen bidragit till Gefle IF-s framgångar på många sätt. Dialog förs med Thomas om hur han och föreningen framåt, under kontraktstiden, kan ta vara på hans kompetens.

Assisterande tränaren Marcus Bengtsson kommer att fortsätta i samma roll som tidigare.

Nätverksträff (vi bjuder på frukost):
Var: Bilmetro
Datum: Tisdag 30:de maj
Tid: 07:30-09:00
Anmälan och frågor: Sebastian Zettergren, sebastian.zettergren@geflefotboll.com

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Presstjänst

Presstjänst

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Hjälp

Stäng