Workshop med StyrelseAkademien

8/6, 2017 kl. 18:05

Att rätt styrelse är viktig för företagets utveckling känner de flesta företag och organisationer till. Men att utifrån den kunskapen utbilda sin egen styrelse eller att anlita externa styrelseledamöter är för de flesta ett stort steg som kan tyckas oöverstigligt. Det är det dock inte och det finns olika möjligheter att bättra på sitt styrelsearbete genom ett medlemsskap i StyrelseAkademien Gävleborg.

För att diskutera hur StyrelseAkademien skall nå ut med sitt budskap och kunskap till regionens företag bjöd verksamhetsledaren för StyrelseAkademien Gävleborg, Arnfinn Fredriksson in ett antal medlemmar på en workshop torsdagen den 8 juni hos medlemmen Daniel Blomqvist som driver Office IT Partner i Gävle.

– Det blev ett både trevligt och konstruktivt möte, säger Arnfinn. Vi skall se till att den här typen av work shop blir återkommande och frekvent. Alla kanske inte kan vara med varje gång men ett blandat deltagande ger också en större bredd på diskussionen. Vi kom bland annat fram till att föra in olika temafrågor i våra medlemsmöten samt att vi berörde exempelvis digitaliseringen. Ett första steg är att vi startar upp en Facebookgrupp för medlemmarna i Gävleborg.

Vidare diskuterades frågan om mentorer/skuggstyrelser/advisory boards samt hur föreningen ännu bättre kan utnyttja den enorma resurs som finns i alla medlemmar. För många företag blir det sannolikt lättare att ta till sig en extern person om man inte måste börja från början med en formell styrelserelation utan man kan knyta kontakter som initialt kan fungera som mentorer eller rådgivning inom specifika kunskapsområden.

– Styrelsen som resurs är ett mantra som vi driver hårt. Det finns en enorm potential för utveckling av lönsamhet och tillväxt genom styrelsen och då genom en styrelse som kompetensmässigt representerar de behov som verksamheten har idag och framåt. Mångfald och hållbart ledarskap är nyckelframgångsfaktorer vi gärna delar med os av, hälsar Arnfinn.

Kommentarer från deltagare:
– Min reflektion är att det alltid är lika spännande att se den bredd och djup av kompetens och erfarenhet som samlas i ett rum när Styrelseakademiens medlemmar möts! Klart intressanta människor, säger Malin Åhman, ordförande i StyrelseAkademien Gävleborg.

– Jag är imponerat över det engagemang och vilja av att dela med sig av kompetens som finns hos medlemmarna i nätverket. Att det finns så många rutinerade personer som ställer upp för att det engagerar dem själv är fantastiskt, hälsar Daniel Blomqvist, Office IT Partner i Gävle.

– Ett prestigelöst möte där du möts av stor generositet och alla delar med sig av sin erfarenhet och kompetens.
Som medlem i styrelseakademin får du ta del av en erfarenhets och kompetensbank som är oändlig.
Oavsett om du är småföretagare eller stor företagare kan du få stor nytta av styrelseakademin och det finns bara fördelar av ett Sverigetäckande nätverk!
Maria Öhrner, regionchef Humana

– Småföretagens utveckling är oerhört viktig, framför allt utanför storstadsområdena. Engagemanget och viljan att bidra med kunskaper och erfarenhet för att stödja den utvecklingen imponerar!
Inga-Lill Carlsson, AyCee Affärsutveckling AB


För mer information om StyrelseAkademien Gävleborg kontakta
Verksamhetsledare:
Arnfinn Fredriksson 070-237 96 69

Partnerskap och kompetensförsörjning:
Petter Lundgren 073-351 27 07

Bli medlem du också - öppet för alla med intresse för styrelsearbete.

Är du medlem erbjuds du rabatterade priser – förutom på utbildningar, kurser, seminarier och nätverksträffar, även på utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

StyrelseAkademien är idag Europas näst största och snabbast växande styrelseinstitut med över 6 500 medlemmar runt om i landet. Vi hjälper dig att göra skillnad i styrelserummet genom utbildning, certifiering i styrelsearbete, rekrytering, opinionsbildning och nätverkande.

Är du medlem har du också möjlighet att kandidera till de styrelseuppdrag som annonseras ut via StyrelseAkademien. Men först och främst erbjuds du en spännande mix av nätverksträffar och kunskapshöjande utbildningar, seminarier och frukostmöten som är ett utmärkt sätt att utbyta erfarenheter, knyta värdefulla kontakter och bredda den framtida rekryteringsbasen.

Medlemsansökan på länken här:
http://kalender.styrelseakademien.se/EventManagement/EventRegistration.aspx?id=76EF05FB-E63F-E411-89C9-0050568D0553

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

StyrelseAkademien Gävleborg

StyrelseAkademien Gävleborg

Medlem sedan 2017-05-04

STYRELSEAKADEMIEN I SVERIGE

StyrelseAkademien bildades 1991 och är en oberoende, ideell förening som finns i hela landet. Vi är Europas näst s... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Hjälp

Stäng