Det är välkänt att överätande leder till viktuppgång, men studier har visat att mängden protein i din diet kan påverka hur mycket av den vikten som lagras som fett. Forskning från en studie där deltagarna övervakades i åtta veckor visade att även om alla grupper som överåt gick upp i vikt, så hade de som åt en högre andel protein en intressant fördel: de lagrade mer av sin extra vikt som muskelmassa istället för fett.

I studien delades deltagarna in i tre grupper: låg, måttlig och hög proteinkonsumtion. Trots att alla grupper ökade sitt kaloriintag med cirka 1000 kalorier per dag, visade det sig att de som åt mer protein inte bara gick upp mer i vikt, men denna viktökning kom främst i form av ökad muskelmassa. Detta innebär att även om du äter för mycket, är det mindre sannolikt att protein blir till fett, särskilt om du kombinerar det med styrketräning.

Kreativitetens kraft

Förutom att diskutera näring, tar nyhetsbrevet också upp vikten av mental hälsa och välbefinnande. Enligt rapporten kan enkla kreativa aktiviteter som att rita eller måla ha en påtaglig positiv effekt på din mentala hälsa. Forskning har visat att dessa aktiviteter kan öka mindfulness, minska ångest och förbättra ditt humör. Att engagera sig i konstnärliga uttryck kan hjälpa dig att uppnå ett tillstånd av "flow", där du är helt uppslukad av det du gör, vilket kan blockera distraherande och oroliga tankar.

En kylande lösning för träning

En annan intressant nyhet från Arnolds nyhetsbrev handlar om en möjlig lösning för att hålla sig sval under träning. Studier har visat att aminosyran taurin kan hjälpa till att reglera kroppstemperaturen och minska trötthet under träning i heta förhållanden. Genom att öka svettproduktionen hjälper taurin kroppen att kyla ner sig mer effektivt, vilket kan göra det möjligt för dig att träna hårdare och längre.

Det är inte första gången denna effekt har observerats. Flera studier har funnit liknande resultat, vilket gör taurin till ett potentiellt användbart tillskott för dem som ofta tränar i varma miljöer. Dock är det viktigt att komma ihåg att tillräckligt med vatten och elektrolyter alltid bör prioriteras.

Arnolds nyhetsbrev

Arnolds nyhetsbrev är en källa till praktisk och vetenskapligt underbyggd information som inte bara ger dig insikter om hur du kan förbättra din fysiska hälsa, utan också din mentala välbefinnande. Genom att förstå hur olika näringsämnen påverkar vår kropp och genom att utforska enkla metoder för att stärka vår mentala hälsa, kan vi ta små steg mot att bli starkare, både fysiskt och mentalt.

Vill du ha mer av Arnolds råd och insikter?
Prenumerera på nyhetsbrevet här https://arnoldspumpclub.com

Publicerad i samarbete med halsasverige.se