Det finns många olika ljudböcker tillgängliga för barn i alla åldrar, så det kommer säkert att finnas något som alla kommer att uppskatta. Ljudböcker för barn brukar ofta vara inlästa av professionella röstskådespelare, vilket gör dem mer engagerande och roligare för barn än att bara läsa en bok på egen hand. Att lyssna på en ljudbok kan dessutom hjälpa barn att följa berättelsen bättre än om de bara tittade på sidorna i en bok.

Här kommer 4 tips på olika sätt man kan lyssna på ljudböcker för barn i bilen.

Ljudböcker på CD-skivor
Det finns många olika ljudböcker tillgängliga på CD, båda att köpa och att låna på bibliotek. Eftersom många bilar har en CD-spelare är detta det kanske enklaste valet.

Lyssna via blåtand
Många bilar har möjligheten att koppla upp telefonen till bilens ljudanläggning via blåtand. Detta gör att ljudboken kan spelas upp genom bilens högtalare. Det är viktigt att kontrollera din bils manual för instruktioner om hur du använder bluetooth.

Lyssna via Android Auto eller Apple Carplay
Om din bil har stöd för Android Auto eller Apple Car Play så kan du lyssna via diverse ljudboksappar direkt utan att använda blåtand. Fördelen är att man enklare kan navigera bland de olika ljudböckerna, då man använder bilens infotainment system istället för att titta i mobilen.

Lyssna med hörlurar
Självklart kan barnet lyssna på ljudboken med hörlurar anslutna till en mobiltelefon eller en surfplatta. Detta är ett bra alternativ om olika barn vill lyssna på olika saker, eller om de vuxna hellre vill ha tyst i bilen.

Vilka tjänster tillhandahåller ljudböcker för barn?
Alla stora ljudbokstjänster så som Nextory och Storytel har ljudböcker för barn. Men man kan också hitta en hel del ljudböcker för barn på Spotify. Många bibliotek är också anslutna till tjänsten Biblio där man kan låna ljudböcker digitalt.