Movexum är Gävleborgs företagsinkubator med uppdrag att skapa tillväxt i länet. Målgruppen är innovativa startups som vill bygga bolag, tänka nytt, växa snabbt, jobba hållbart och bidra till att lösa globala utmaningar. Till sommaren flyttar de in i Å-Huset som är en av de viktigaste företagshubbarna i centrala Gävle. De blir då också grannar med bland andra coworking-aktören DOSPACE som de redan idag har ett tätt samarbete med.

Diös och Movexum har skrivit ett grönt hyresavtal, vilket innebär ett gemensamt åtagande att agera hållbart. Då det nya kontoret är i mycket gott skick och väl lämpat för Movexums verksamhet görs heller ingen renovering eller ombyggnation av lokalen.

–  För oss är det viktigt att alltid hitta rätt hyresgäst till rätt lokal och detta är en riktig topp-matchning. Movexums verksamhet bidrar i allra högsta grad till en levande stad och ett bubblande näringsliv i Gävle. Därför känns det verkligen kul att kunna erbjuda dem ett toppmodernt kontor mitt i händelsernas centrum, där de blir ett bra komplement till övriga aktörer i fastigheten, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare, Diös Gävle.

– Detta är helt i linje med Movexums strategi och uppdrag att stötta innovativa startups med en fortsatt hög utvecklingstakt. På detta vis kan vi fortsätta växa verksamheten på ett hållbart sätt och samtidigt öka möjligheten för startups att träffa andra i liknande situation och till utökad samverkan med våra partners, berättar Ulrika Malmqvist, VD på Movexum.

 

Artikeln är publicerad för foretagsbladet.se i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.