Personalen tar emot de förväntansfulla gästerna vid entrén och lotsar dem till sina platser medan videofilmer från "Tjock-TVs" tidevarv spelas upp. Misstänkt många gäster kramas med personalen. Misstankarna ökar när Henrik senare, vid välkomsthälsningen, i förbifarten råkar nämna att han fyller år just idag. Hela publiken sjunger "Ja må han leva" direkt och spontant! Är det en utvald premiärpublik, kanske man undrar? Misstankarna skingras när gästerna får berätta var de kommer ifrån. Förutom närområdet Gästrikland märks Söderhamn, Hudiksvall, Stockholm, Göteborg, Lidköping och Finland.

Familjär stämning och födelsedagsfirande

Det är helt enkelt så att showgruppen, och speciellt Henrik, har den medfödda unika förmågan att få gästerna att känna sig bekväma och delaktiga i den familjära gemenskap som även är inbyggd i de omfamnande lokalerna! Därmed avfärdar vi alla misstankar. Att personalen hela tiden ser till att vi har det vi behöver känns också fint och omtänksamt. Showgruppen: Julia Ohlin, Maria Doverud och Henrik Sundström presenterar sig en och en och även tillsammans, med sånger i sköna stämmor och harmonier. Det är bara att konstatera: Nyförvärvet Julia är en klar fullträff! Hennes röst "gifter sig" fullständigt med de andras.

Sång, dans och imponerande prestationer

Varm och god förrätt kommer snabbt på plats till gästerna i den fullsatta lokalen. Vi smakar och smackar och känner att aptiten retas ytterligare. Vilken soppa! (positivt) En film om den febrila aktivitet som utspelar sig bakom kulisserna spelas upp på led-väggen som start på nästa showinsats. Publiken är med i sången och sorlet stiger när man bekantar sig mer och mer. "Henryxz" dansband presenterar sig. I medleyt som följer är det idel kända och trallvänliga låtar som bjuder in oss till sång. Hela personalen deltar med flaggor som representerar många europeiska länder. Det pampiga ljudet och ljusspelet från hundratals källor, som samspelar med visuella effekter på led-väggen, imponerar, liksom även de roliga och vackra kläderna.

Man förundras över den fantastiska varmrätt som serveras! Med den högkvalitativa show vi bevittnar skulle det ha räckt med en varmkorv. Grattis till köket och serveringspersonalen, som lyckades få ut varm och kanongod mat till oss alla på så pass kort tid! Ett par av Celine Dions verkliga "power-ballader" framfördes av Maria. Med vetskap om att hon varit med i showen några år förstår man att detta inte var första gången hon levererat power-ballader med sin helt fantastiska röst. Den är i en klass för sig själv! Stående ovationer och långa applåder var givna.

En kväll att minnas

En ny film spelades upp med publikreaktioner på showen hittills. Det blev inledningen på nästa medley som innehöll schlagers från bland annat Svensktoppen, vilket givetvis inbjöd till allsång. Avslutningslåten av Henrik gav upphov till extra applåder. I direkt anslutning vidtog nu firande av gäster som fyllde år, fått en bra potatisskörd, gift sig eller hade någon annan anledning att fira. Här har Henrik verkligen "hemmamatch"! Hans goda känsla för hur hans humor och snabba repliker inte bara får firarobjekten i fokus, utan också hela församlingen, är med i de snabba svängarna. Den som blivit firad på Hits For You kommer ihåg det länge med ett stort leende.

En korsning av "Disco-Queen" och elitgymnast flög, studsade och dansade in på scenen – Julia!!! Vilken entré! "Danskrobati"! Den tjejen är en klar tillgång i gruppen. Att hon dessutom är vacker, glad, positiv, lågmäld och supersocial är bara ytterligare en bonus. Nåväl, det blev startskottet för gruppen i ett riktigt fartfyllt "igenkänningsmedley", där man kunde känna ljudet, både i golvet och i luften. I sammanhanget måste jag nämna kläderna som den inhyrda skräddaren skapat. De bidrar verkligen också till showen.

Kvällen hade redan "speedat" förbi och sista medleyt stod på tur. "Dä ä röck som gällä!" Å det var det verkligen! Man kände att de ungdomliga undermedvetna rycken ville fram igen och sista repan genom sta’n passerade genom huvudet, där "Radio Luxemburg" (räjdjå laxembörg) trycktes ut ur bilhögtalarna. "En gång till, en gång till, en gång till" upprepades av publiken tills extranumret i form av en ytterligare rivig version av en riktigt känd låt i specialversion satte punkt för showen.

Ett dansgolv hade redan påbörjats för kvällens discotek för dem som önskade. Även karaoke-lokalen inväntade sina sångsugna. Kvällen har ju bara börjat för dem som vill hålla igång till klockan 03.00. Själv är jag verkligt nöjd nu när klockan är 23.20!

Text: Tobias Ström
Foto: Anton Ferner