Föreningens ordförande Kent Christensson överlämnar gåva till leaderkontorets Jennie Seimark för gott samarbete. Projektledaren Helen Andersson övervakar det hela.

Turismen på Sotenäset

23/9, 2019 kl. 10:00

Turismen på sotenäset spelar en stor roll för enskildas och företags ekonomi, vilket också postivt påverkar kommunens ekonomi. Det finns vissa tecken på att tillströmningen av turister till området kan vara i färd med att bromsas upp. Vissa anser det bero på att det i området inte erbjuds ett utbud av aktiviteter, som svarar mot nutidens turisters krav. Det pekas också på brister i samordning och marknadsföring. Den dåvarande Föreningen GeoParken Bohusgranit fångade upp dessa synpunkter och ville bidraga med ett framåtsyftande projekt. Nu är projektet färdigt och det är bara att ta för sig.

  • Gåvan

Projektledaren Helen Andersson säger såhär:

”Det finns goda exempel på hur vi kan börja utveckla framtiden hållbart. Likaså finns det bra förslag på hur man bör arbeta för ett riktigt gott värdskap.

Jordbruksverkets Leaderprojekt med namnet: "Det Goda Värdskapet för ett Hållbart Natur- och Kulturarv" som jag var projektägare till, lyfter fram båda dessa delar. 

Det finns mycket matnyttigt i rapporten att använda sig av i olika sammanhang, jag kan varmt rekommendera er att ta del av den.”

Ni finner rapporten här: 
https://www.leaderbohuskust.se/leaderprojektet-det-goda-vardskapet-for-ett-hallbart-natur-och-kulturarv-jbv-2016-1578-3/

Här finns även en beskrivande film:
https://youtu.be/AFWC1bBhu2Y

Mycket nöje!

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Kent Christensson

Kent Christensson

Fjordar och Folk

Från Sotenäs, Bohuslän

Medlem sedan 2019-09-11

Fjordar och Folk är en webbtidning för Sotenäs med omnejd, som speglar natur och kultur ur olika synvinklar. Den vänder sig till alla och är part... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Veckans mest lästa

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer