Restaurangchefen Johan Nellfors strålar av entusiasm när han delar nyheten:
– Vi är otroligt glada över att utveckla detta samarbete med Helsinge Ångbryggeri. Att kunna erbjuda våra gäster en lokal öl av hög kvalitet är något vi verkligen värdesätter.

Axmar Pilsner är ett hantverksmässigt bryggt lageröl av pilsnertyp med en distinkt hög beska. Bryggd av vatten, kornmalt, humle och jäst av högsta kvalitet, följer ölet de tyska renhetslagarna från 1516. Det unika med denna pilsner är att den varken är filtrerad eller pastöriserad, vilket bevarar alla smaker och aromer och ger en fyllig och rik upplevelse.

– Det här är en färskvara som bör förvaras svalt och mörkt för bästa hållbarhet, berättar Peter Orest, bryggmästare på Helsinge Ångbryggeri. Axmar Pilsner serveras källarsvalt i glas som fylls i omgångar så att ett tjockt skum bildas.

Sedan tidigare erbjuder Axmar Brygga sina gäster "Snickar Eriks Jägarpilsner", även den bryggd av Helsinge Ångbryggeri. Denna ljusa lager av tjeckisk stil har redan blivit en favorit bland besökarna.
– Samarbetet med Helsinge Ångbryggeri är en viktig del av vår satsning på lokal mat och dryck, fortsätter Johan Nellfors. Det är fantastiskt att kunna presentera ännu en lokal öl där vi är extra stolta över både smak och namn.

Axmar Pilsner är ett tydligt exempel på hur lokalproducerade produkter kan höja upplevelsen för både mat- och dryckesintresserade besökare. Med en genuin bryggprocess och en djup respekt för traditionella bryggmetoder, ser Axmar Brygga och Helsinge Ångbryggeri fram emot att denna pilsner blir en sommarhit vid bryggan.

Med detta initiativ visar Axmar Brygga ännu en gång sin dedikation till att erbjuda unika och högkvalitativa smakupplevelser i samklang med den lokala kulturen och traditionen.

Förmer information och bokning:

Boka bord här »
Se vår meny »

Information om Ställplatser »
Information om Gästhamnen »

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev »