En ny klassiker på Norra Upplands sommarscen

11/6, 2018 kl. 16:45

För tredje året i rad håller Lövstabruks Orangerieteater sommarteater i den vackra omgivningen av Lövstabruks slottsträdgård. Efter fjolårets fullsatta succéföreställningar med Strindbergs Fröken Julie ger sig nu gruppen i kast med Hasse Alfredsons ”Idiotens berättelse”. En moralitet om ondska och godhet och om en längtan efter att bli sedd för den man är.

Manuset är baserat på texten från boken "En ond man" som också lade grunden till filmen "Den enfaldige mördaren".

I år är det alltså dags för Hasse Alfredsons folkkära karaktär Idioten att åter komma till liv, i två fängslande akter, genom skådespelaren Anders Axelsson.

Anders är bypojken från Vessigebro i Halland som kom till Stockholm för att få arbeta med sin stora dröm. Nu har den drömmen för tredje året i rad tagit honom till Lövstabruk. Han har medverkat i Kanal 5´s humorprogram Partaj, spelat Strindbergs, Dödsdansen, på Strindbergs Intima Teater och till hösten är han aktuell i Anna Odells nya långfilm. På Lövstabruks Orangerieteater har han tidigare spelat i HC Andersens ”Min Hustru” och stått för regin för ”Fröken Julie”. Och nu är det alltså dags att ikläda sig rollen som Idioten.

Regi: Sebastian Edberg

Kostym: Alvar Bengtsson

Spelas i Orangeriet på Lövstabruks Herrgård
27 juni kl 16
28 juni kl 16
29 juni kl 16
30 juni kl 16
1 juli kl 16

Mer info: http://www.friluftsteater.se

Denna artikel är publicerad på Läsarnas - 100 % medborgarjournalistik via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Presstjänst

Presstjänst

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Mer läsning

Vad vill du läsa?

Välj ditt språk

Hjälp

Stäng